Seksueel misbruik | Marjan van Maaren

Vrij worden van de last die je meedraagt na seksueel misbruik

Vrij worden als een vogel, zodat je je vleúgels uit kunt gaan slaan.


In contact komen

Hoop: emotioneel meer rust gaan vinden

Het eerste werk is hulp gaan zoeken en jezelf serieus nemen. De juiste persoon vinden waar je je voldoende veilig voelt om je geheim mee te delen.

Seksueel misbruik | Marjan van Maaren

Een veilige omgeving

Ik bied je een huiselijke en rustige ontmoetingsruimte aan waar je geen andere cliënten ontmoet, zodat je veiligheid ervaart om jouw verleden met seksueel misbruik bespreekbaar te maken.

Mijn verleden draagt bij aan erkenning en herkenning. Door middel van onze een-op-een gesprekken ga je ervaren wat seksueel misbruik met je heeft gedaan.


In contact komen

Stoelopstellingen

Daarnaast kan ik je aanbieden om met stoelopstellingen te gaan werken. Dit is een krachtig middel om te ervaren wat er diep van binnen in je leeft. Door het seksueel misbruik is je gevoelsleven bevroren geraakt en heb je de juiste woorden niet paraat. Niet praten en je verleden blijven wegstoppen, draagt bij aan vele onverklaarbare klachten. Je bent aan het overleven in plaats van leven. Dan werkt een stoelopstelling verhelderend en helend.

De kennis die ik heb opgedaan bij de opleiding traumaseksuologie en bij de opleiding rouw en verlies dragen bij om jou verder te begeleiden.

Vrij gaan voelen

Samen zullen we onder andere werken aan:


Kennismaking plannen

Ik wil je ontvangen met zorgvuldigheid en respect


In contact komen

Ben je klaar om te gaan werken?

Het eerste werk is dat je veiligheid gaat ervaren. De gesprekken dragen bij aan niet meer alleen dragen van jouw lasten. Dit zal lucht gaan geven, zodat er ruimte ontstaat om vervolgstap te kunnen zetten.

Als de behoefte er is, kan ik af een toe wat van mijn ervaringen delen zodat je erkenning en herkenning ontvangt.

Door het delen van mijn opgedane kennis in traumaseksuologie krijg je meer inzichten in wat seksueel misbruik met je gedaan heeft. Met regelmaat zal ik aan het eind van ons gesprek met je evalueren of mijn aanbod voldoet aan jouw hulpvraag.


In contact komen

Traumaseksuoloog en ervaringsdeskundige

Seksueel misbruik verwerken is hard werken. Jaren ben ik op zoek geweest naar een deel van mezelf. Het is april 2016. Mijn lichaam, brein en geest houden het niet meer vol. De overweldigende ervaring van seksueel misbruik uit mijn jeugd komt terug.

Terugkijkend heeft mijn leven in het teken gestaan van geen tot moeilijk grenzen aan kunnen geven. Niet zichtbaar willen worden en altijd de harmonie willen bewaren. Samen zijn en toch eenzaamheid ervaren. Schuld- en schaamtegevoelens bepaalde mijn leven.

Om levensvreugde te kunnen ervaren had ik altijd iets nodig om mijn leegte op te vullen. Werk, vrijwilligerswerk en kinderen zorgden ervoor dat ik druk bezig was met de ander. Zo bleef ik weg van mijn pijn en verdriet. Ik was bang geworden om deze pijn en dit verdriet toe te laten. Het kon mij overspoelen.


Meer over mij

Een eerste kennismaking

Je kunt mij mailen of het contactformulier invullen. Ik vind het belangrijk dat we elkaar daarna eerst een keer gezien en gesproken hebben, zodat je na deze ervaring een keuze kunt maken of je hulpvraag past bij mijn aanbod. Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag, woensdagavond en donderdag.

De omgeving waar je terecht komt is een ruimte met een eigen ingang waar je geen andere cliënten tegenkomt. Het is mogelijk om te kiezen voor een sessie van één tot twee uur.


Kennismakingsgesprek plannen

Tarieven

Voor de sessies hanteer ik tarieven van € 75,- per uur en € 105,- per anderhalf uur. Voor sessies na 18:00u wordt er € 10,- toeslag gerekend. Momenteel wordt de therapie niet vergoed vanuit de zorgverzekeraar. 


In contact komen